Blog

Συνταγή

Από  Panayiotis Botsivalis  στις

Μπριάμ στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ

 

  • 5-6 μέτριες πατάτες σε φέτες,
  •    4 έως 6 κολοκυθάκια σε φέτες,ανάλογα το μέγεθός τους,
  •    4 μελιτζάνες σε φέτες.

Για τη σάλτσα:

  •    φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια,
  •    πιπεριές σε λωρίδες,
  •    σκόρδο και κρεμμύδι σε φέτες,
  •    μαϊντανό ή δυόσμο,
  •    ρίγανη,
  •    αλατοπίπερο,
  •    1 σφηνάκι κρασί λευκό,
  •    φέτα τριμμένη,
  •    λάδι για το τηγάνι.

Οδηγίες

  1. Τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες .Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε καθαρό τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες χωρίς λάδι να πιουν το νερό τους, μόλις “στεγνώσουν” ρίχνουμε λίγο λάδι και τις σοτάρουμε ελαφρά μαζί με τις πιπεριές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε μαϊντανό, ρίγανη, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 15 λεπτά τη σάλτσα μας.
  3. Τοποθετούμε με σειρά το μπριάμ σε πιατέλα ή σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας την φέτα απάνω (εάν θέλουμε) ή συνοδεύουμε το φαγητό μας με τυράκι της αρεσκείας μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Οι προμηθευτές μας

brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img