Από Panayiotis Botsivalis στις
Κριθαρότο με καλαμαράκια και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
- 1 καλαμάρι σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- πράσο
- κολοκύθι
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- κριθαράκι (μισό πακέτο)
- κρασί λευκό ξηρό
- ντομάτα κονκασέ
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κουτ.σούπας λεμόνι
- σπανάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ταχίνι
- άνηθο
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε.
- Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και το προσθέτουμε μαζί με το κριθαράκι και το θωρακίζουμε
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε ντομάτα,ξύσμα λεμονιού,λεμόνι και νερό
- Αφού χυλώσει ρίχνουμε το σπανάκι,αλάτι ,πιπέρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε άνηθο,ταχίνι και λεμόνι.
Υπό: