Blog

Συνταγή

Από  Panayiotis Botsivalis  στις

Κοτόσουπα με πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ

  • Μια συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλου ή μισό κοτόπουλο με τα κόκκαλα
  • 5-6 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • ¼ κούπας λάδι
  • 1 κούπα κρασί
  • 1, 5 λίτρο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ. γλ. Φρέσκο θυμάρι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 3 κ.σ. τραχανά σκέτο ή αρωματικό

Οδηγίες

 

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο αλάτι  να βράσει με το νερό. Προσθέτουμε ένα κομμάτι κρεμμύδι και 1 δαφνόφυλλο, τα οποία θα πετάξουμε όταν θα έχει βράσει το κοτόπουλό μας και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ζουμί και το ψιλοκόβουμε.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια της πιπεριάς και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν λίγο.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε αλατοπίπερο, θυμάρι, πάπρικα, ανακατεύουμε και  σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου. Αφήνουμε να βράσει για κανένα 20 λεπτό ώστε να μαλακώσουν τελείως οι πιπεριές μας και να είναι έτοιμες.
  • Μετά με το μίνιπίμερ ή το μπλέντερ, πολτοποιούμε τις πιπεριές στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τέλος τον τραχανά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την πυκνότητα της σούπας την καθορίζετε εσείς, προσθέτοντας και άλλο νερό ή ζωμό, αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας, βάζοντας  στο κάθε πιάτο μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, για να το ανακατέψει στη συνέχεια ο καθένας στο πιάτο του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Οι προμηθευτές μας

brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img