Blog

Συνταγή

Από  Panayiotis Botsivalis  στις

Κορμός σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

 

Για το μπισκουί

  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 60 γραμ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες
  • 180 γρ.ασπράδια αυγών, περίπου από 6-8 αυγά ανάλογα το μέγεθος, ζυγίστε τα να είναι ακριβώς 180 γραμμ.
  • 160 γραμ. σκόνη φουντουκιού. τριβετε στο μούλτι φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη και ζυγίζετε την ποσότητα που θέλουμε

Κρέμα

  • 200 γρ, κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 300 γραμ, νουτέλα
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή όχι σε σαντιγύ,να είναι λίγο πυκνή αλλά όχι σαντιγύ

Επικάλυψη

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με δύο βανίλιες

Οδηγίες

  1.  Για την κρέμα: Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα να παγώνει στο ψυγείο. Χτυπάμε πρώτα τα 500 γραμ. κρέμας γάλακτος με μία δύο βανίλιες σε παχύρρευστη μορφή, όχι σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την κουβερτούρα. Όταν λιώσει την κατεβάζουμε, την ανακατεύουμε με μαρίζ, κι όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 50 βαθμούς, αυτό το βλέπουμε με θερμόμετρο, αν δεν έχουμε θερμόμετρο βάζουμε το δάχτυλό μας να είναι ζεστή αλλά όχι να μας κάψει, τότε ενσωματώνουμε μέσα την νουτέλα και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενσωματωθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος που είχαμε στο ψυγείο και την ενσωματώνουμε απαλά με μαρίζ να γίνει ενιαίο σοκολατένιο μιγμα. Βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Για την Επικάλυψη: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες μέχρι να έχετε σαντιγύ. Βάλτε στο ψυγείο κι αφήστε την πολλές ώρες να σφίξει. Μετά μπορείτε να την ξαναχτυπήσετε λίγα δευτερόλεπτα να ξανααφρατέψει. Βάλτε την σε σακούλα με κορνέ και γαρνίρετε το γλυκό σας .
  4. Για το Μπισκουί; Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ντύστε με αντικολλητικό χαρτί ένα μακρόστενο ταψί τύπου πυρέξ. Κάντε τα φουντούκια σκόνη και πάρτε 160 γραμμ.
  5. Ξεκινήστε να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλια, θα σας πάρει περίπου 15 λεπτά να έχετε μια αφράτη σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε μέσα και την άχνη, χτυπώντας πάντα, αφού την πάρει και γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα σταματήστε το χτύπημα και ρίξτε μέσα την σκόνη φουντουκιού, ανακατέψτε καλά με μαρίζ ( σπάτουλα) και βάλτε το μίγμα στο ταψάκι που ετοιμάσατε. Ψήστε για 30΄. Αφού ψηθεί βγάλτε το από τον φούρνο και μαζί με το αντικολλητικό χαρτί βάλτε το σε μια σχάρα να κρυώσει.
  6. Συναρμολόγηση του γλυκού: Ντύστε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα κέικ μεγάλη. Η μεμβράνη να προεξέχει από γύρω γύρω. Βάλτε λίγη κρέμα σοκολατένια στον πάτο ίσα να καλύψει κάπως τον πυθμένα, λίγη.
  7. Κόψτε το μπισκουί σε τρία μέρη και κανονίστε να είναι στενότερα από την φόρμα. Θέλουμε να είναι μέσα και να είναι όλο το γλυκό καλυμμένο με κρέμα. Βάλτε λίγη κρέμα, βάλτε άλλο ένα κομμάτι, βάλτε την μίση κρέμα, βάλτε και το τελευταίο κομμάτι, στρώστε όμορφα από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάστε με την μεμβράνη που προεξέχει και βάλτε κατάψυξη να στερεοποιηθεί.
  8. Όταν μπορείτε να την βγάλετε από την φόρμα, αναποδογυρίστε στην πιατέλα που θα σερβίρετε, τραβήξτε με προσοχή την μεμβράνη και διακοσμείστε με την άγλυκη σαντιγύ που είχατε στο ψυγείο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Οι προμηθευτές μας

brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img