Από Panayiotis Botsivalis στις
Καλοκαιρινό ριζότο
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 ντομάτες
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φλιτζάνια νερό
- άνηθο
- δυόσμο
- μαϊντανό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- θυμάρι
Οδηγίες
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,αλάτι ,πιπέρι,θυμάρι,βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά μόλις τελειώσουμε το τσιγάρισμα και συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια,τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Συνεχίζουμε με τις ντομάτες σε κυβάκια και ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι το οποίο σοτάρουμε με τα λαχανικά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό.
- Ανακατεύουμε λίγο και σκεπάζουμε το τηγάνι,ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄ για να χυλώσει.
- Τέλος βάζουμε τα μυρωδικά και το ξύσμα από λεμόνι,τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Υπό: