Blog

Συνταγή

Από  Panayiotis Botsivalis  στις

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα.
  • 1 ποτηράκι κρασιού ρύζι καρολίνα.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
  • Άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Πιπέρι.
  • Αλάτι.
  • 1&1/2 λίτρο ζωμό από κρέας, η νερό με ένα κύβο βοδινού σπιτικό.
  • Ένα ασπράδι αυγού.
  • 1 κουταλιά βούτυρο.
  • 1/3 κουταλάκι γλυκού πάστα ντομάτας.
  • 1/4 κούπας λάδι.
  • Αυγολέμονο.
  • 2 αυγά.
  • 2 λεμόνια.
  • 1 κουταλιά κοφτή κορν-φλάουρ.
  • Οδηγίες
    1. Βάζουμε σ’ένα μπολ τον κιμά,και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο,τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και βράσει σε ελάχιστο νεράκι για 2 λεπτά, το ένα φλιτζανάκι λάδι,τα μυρωδικά,το αλάτι και το πιπέρι,το ασπράδι αυγού και την πάστα ντομάτας.
    2. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα του κιμά,και αφήνουμε για 1/2 ώρα να αναμειχθούν τα αρώματα. Αν το μείγμα είναι σφιχτό ζυμώνουμε, βρέχοντας τα χέρια μας.Πλάθουμε σε μπαλάκια τα γιουβαρλάκια,και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
    3. Βάζουμε το λάδι, με το βούτυρο στην κατσαρόλα,και το ζεσταίνουμε αρκετά. Προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος η το νερό με τον κύβο και αφού αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια,με προσοχή. Αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά .
    4. Χτυπάμε τ’αυγά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν-φλαουρ,παίρνουμε και λίγο από τον ζωμό του φαγητού τα χτυπάμε μαζί και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακινούμε χωρίς να ανακατεύουμε. Δίνουμε μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά και κατεβάζουμε το φαγητό.

Γράψτε ένα σχόλιο

Οι προμηθευτές μας

brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img
brands img