Από Panayiotis Botsivalis στις
Au gratin με φιλέτο κοτόπουλο-μπέϊκον-τυριά
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλες πατάτες (βρασμένες),
- το στήθος από ένα κοτόπουλο(βρασμένο),
- 10 φέτες μπέϊκον,
- 1 φλυτ.τσαγιού τυριά διάφορα,
- 2 αυγά,
- 250γρ. κρέμα γάλακτος,
- 1 φτυτ. τσαγιού γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,
- 50 γρ. φρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα ταψάκι 20 νούμερο κόβουμε ροδέλες και στρώνουμε τις βραστές πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε.
- Κατόπιν ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το στρώνουμε επάνω στις πατάτες, βάζουμε το μπέϊκον και τα μισά τυριά, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, αλατοπιπερώνουμε πάλι,σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Χτυπάμε τ΄ αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό μας,από επάνω βάζουμε σε κυβάκια το βούτυρο, ψήνουμε 45 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Υπό: